Kahlua coffee - kawa z likierem

Kahlua coffee - kawa z likierem [1]
Kahlua coffee - kawa z likierem [2]
Kahlua coffee - kawa z likierem [3]
Kahlua coffee - kawa z likierem [4]
Kahlua coffee - kawa z likierem [5]

Receptura - niezbędne składniki

  • 25-30 ml chłodnego espresso,
  • 75 ml pokruszonego lodu,
  • 20 ml likieru kawowego Kahlua,
  • 20 ml mleka,
  • 1 łyżeczka cukru,

Akcesoria do dekorowania

  • bita śmietana,
  • szczypta cynamonu.

Akcesoria do kawy

  • mała szklanka do kawy,
  • mikser.

Sposób przygotowania kawy kahlua

Przygotowujemy 1 filiżankę espresso (ok. 25-30 ml) i odstawiamy do schłodzenia. Schłodzone espresso miksujemy razem z kostkami lodu, mlekiem i cukrem. Otrzymany napój przelewamy do małej szklanki do kawy. Całość dekorujemy bitą śmietaną z wierzchu posypaną szczyptą cynamonu.


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.