Kahlua coffee - kawa z likierem

Kahlua coffee - kawa z likierem [1]
Kahlua coffee - kawa z likierem [2]
Kahlua coffee - kawa z likierem [3]
Kahlua coffee - kawa z likierem [4]
Kahlua coffee - kawa z likierem [5]

Receptura:
25-30 ml chłodnego espresso,
75 ml pokruszonego lodu,
20 ml likieru kawowego Kahlua,
20 ml mleka,
1 łyżeczka cukru,

Dekoracja:
bita śmietana,
szczypta cynamonu.

Akcesoria:
mała szklanka do kawy,
mikser.

Sposób przygotowania
Przygotowujemy 1 filiżankę espresso (ok. 25-30 ml) i odstawiamy do schłodzenia. Schłodzone espresso miksujemy razem z kostkami lodu, mlekiem i cukrem. Otrzymany napój przelewamy do małej szklanki do kawy. Całość dekorujemy bitą śmietaną z wierzchu posypaną szczyptą cynamonu.


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.