Ciasto z yerba mate

Ciasto z yerba mate [1]
Ciasto z yerba mate [2]
Ciasto z yerba mate [3]
Ciasto z yerba mate [4]
Ciasto z yerba mate [5]

Receptura - niezbędne składniki

  • 125 g margaryny do pieczenia,
  • 360 g mąki do pieczenia,
  • 4 jajka,
  • 220 g (~1 szklanka) cukru,
  • 220 ml (~1 szklanka) mleka,
  • 15 g (~3 łyżeczki) yerba mate,
  • 15 g (~3 łyżeczki) proszku do pieczenia.

Akcesoria do pieczenia

  • miska,
  • kula do ucierania,
  • forma do ciasta,
  • sitko.

Sposób przygotowania ciasta z yerba mate

Zagotować mleko z yerba mate, przecedzić i ostudzić. Ucierać margarynę z cukrem do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać jajka i kontynuować ucieranie. Następnie dodać wcześniej przygotowaną szklankę mleka z yerba mate oraz mąkę i proszek do pieczenia przez sitko. Kontynuować ucieranie do momentu otrzymania jednolitej konsystencji. Piec w temperaturze 200°C przez około 30 minut w formie posmarowanej masłem i mąką.


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.