Miejsce, menu i personel na wesele

Miejsce, menu i personel na wesele [1]
Miejsce, menu i personel na wesele [2]
Miejsce, menu i personel na wesele [3]
Miejsce, menu i personel na wesele [4]
Miejsce, menu i personel na wesele [5]
Miejsce, menu i personel na wesele [6]

PRODUKTY

Tort weselny - renomowane cukiernie posiadają w swojej ofercie najróżniejsze torty weselne. Wykonywane są na zamówienie.

Ciasta - oprócz tortu weselnego, również zamówienie ciast zazwyczaj leży w gestii pary młodej.

Garmażerka - zwyczajowo dania i potrawy weselne przygotowywane są przez dom weselny, w którym odbywać się będzie uroczystość. Jeżeli jednak istnieje potrzeba lub chęć uzupełnienia menu o dodatkowe, ulubione dania, nic nie stoi na przeszkodzie aby skorzystać z jedzenia garmażeryjnego przygotowywanego przez wyspecjalizowane zakłady i restauracje.


USŁUGI

Konsultant ślubny - opcja dla par z zasobniejszym portfelem, którym brakuje czasu na osobiste dopilnowanie wszystkich spraw związanych z weselem.

Miejsce na organizację wesela - od tego powinniśmy zacząć, wolne terminy w popularnych domach weselnych bywają odległe - rezerwacje odbywają się nawet na rok przed weselem. Warto rozważyć organizację wesela w mniej tradycyjnym miejscu: na wolnym powietrzu, w namiocie weselnym czy... w pałacu. Przy wyborze lokalizacji należy wziąć pod uwagę, czy lokal dysponuje miejscami noclegowymi. W przeciwnym razie konieczne będzie znalezienie w jego okolicy odrębnych baz noclegowych dla naszych gości.

Przyjęcie weselne - usługa kompleksowa, w skład oferty wchodzi zwyczajowo menu weselne, podstawowa dekoracja sali oraz obsługa kelnerska gości. Rozpiska może zawierać ofertę na samo wesele jak i ofertę na poprawiny.

Obsługa kucharska i obsługa kelnerska - opcja dla par, które, z różnych względów, sprawy menu weselnego wolą wziąć we własne ręce. Wystarczy wynająć profesjonalnych kucharzy, z którymi ustalimy indywidualny zestaw dań i potraw. Wielu kucharzy przedstawia autorskie propozycje menu weselnych, które mogą stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnych kompozycji. Całość dopełniamy wyborem odpowiedniej obsługi kelnerskiej.

Stół wiejski - uginający się pod ciężarem polskiego jadła: kiełbas, wędlin i wędzonek. W ostatnich czasach niemal nieodzowny element jadłospisu weselnego, ale nie jedyny. W ofercie znajdziemy także inne odmiany stołów: rybny, serowy, słodki, słodko-owocowy.

Bufet warzywny, owocowy lub mieszany - polecany w sezonie letnim, w szczególności przy organizacji wesel plenerowych.

Fontanna czekoladowa - bardzo popularna atrakcja weselna i bankietowa. Płynna czekolada, owoce (truskawki, winogrona, mandarynki, kawałki jabłek, gruszek, bananów, ananasów) i wykałaczki - to podstawa zestawu. Nie zaleca się stosowania przekąsek kruchych, cząstki paluszków pływające w czekoladzie nie wyglądają zbyt apetycznie.

Fontanna serowa - oryginalna odmiana dla słodkiej fontanny czekoladowej. Jako dodatki stosuje się pieczywo (bagietki, pieczywo czosnkowe), nachos, krakersy, pieczone mięso, kabanosy, pomidorki koktajlowe.

Dekoracje z jedzenia - carving, czyli sztuka zdobienia w jedzeniu, staje się coraz popularniejsza podczas wykwintnych przyjęć i bankietów. Kompozycje z warzyw i owoców, wędlin i serów, kanapek i przekąsek, a także ozdoby stołowe z artystycznie wyrzeźbionych owoców idealnie wkomponują się między menu weselnym a dekoracją sali.


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.