Bar

Bar [1]
Bar [2]
Bar [3]
Bar [4]
Bar [5]

Stół chłodniczy barowy - wyposażony zazwyczaj w dwie lub trzy komory chłodnicze oraz jedną lub dwie komory zlewowe. Ponadto z reguły posiada nalewak do piwa i kratkę ociekową z odpływem. Dostępny w różnych rozmiarach.

Chłodziarka do piwa - urządzenie chłodnicze, które stanowi alternatywę dla stołu barowego z nalewakiem. Występuje w wersji blatowej, podblatowej, na mini beczki oraz w postaci tzw. rollbaru.

Szafa chłodnicza - lodówka o różnej wielkości i pojemności przystosowana do chłodzenia butelek piwa.

Chłodziarka do wina - lodówka o różnych pojemnościach przystosowana do chłodzenia butelek wina.

Kostkarka, łuskarka do lodu - maszyny zajmujące się produkcją lodu. W zależności od wielkości produkcji, możemy skorzystać z urządzeń posiadających zbiornik na wodę uzupełniany ręcznie lub wybrać model posiadający przyłącze do bieżącej wody. W zakresie sposobu produkcji lodu mogą posiadać one chłodzenie wodne lub powietrzne.

Szafki barowe - służą do ekspozycji alkoholu niewymagającego chłodzenia.

Blender barowy - stosowany do przyrządzania koktajli w specjalnym kielichu o różnej pojemności, może posiadać regulację prędkości.

Syfon do wody sodowej - klasyczny syfon na naboje.

Szklanki i kufle do piwa - przeznaczone do picia piwa charakterystyczne szklanki (lub pokale z nóżką) i kufle są podstawowym elementem wyposażenia baru.

Pompka do soku do piwa - dozownik przystosowany do pompowania skoncentrowanego soku, który dodawany jest do piwa.

Kieliszki do alkoholu - nieodzownym elementem baru są wszelkiego rodzaj kieliszki: do brandy, do koktajli (różnego typu), do likieru, do szampana, do wina, do wódki itd.

Szklanki do alkoholu - większy format kieliszka, przeznaczone głównie do drinków i whisky.

Podkładki do piwa, podstawki pod szkło - chronią stoły przed wilgocią i zarysowaniami.

Szczotka do szklanek - przydatna do czyszczenia dużych szklanek do piwa i kufli.

Barowa listwa bonowa - ułatwia utrzymanie kolejności zamówień. Kartki z kolejnymi zamówieniami mogą być przesuwane dzięki zastosowaniu specjalnych kulek.

Naścienne pojemniki na butelki z alkoholem - poza barowymi szafami stosowane są również wiszące naścienne pojemniki na alkohol.

Prowadnica do podwieszania kieliszków - idealna do zawieszenia nad barem, ułatwiają pracę barmana. Mogą posiadać 1 lub wiele rzędów do umieszczenia kieliszków.

Ręcznik barmański - wielozadaniowy, służy m.in. do przecierania stołów.

Stojak (wieszak) do butelek z dozownikiem alkoholu - butelki w takim stojaku (wieszaku) zwrócone są dnem do góry, a specjalny dozownik ułatwia i przyśpiesza nalewanie alkoholu.

Stojak do tac barmańskich - występuje w wersji składanej i nieskładanej.

Tace barmańskie - okrągła taca do podawania alkoholu do stolika.

Maty barowe - wykonane z tworzywa sztucznego maty, które chronią powierzchnię baru podczas nalewania i przygotowywania trunków alkoholowych.

Shaker - zasadniczo rozróżnić można dwa rodzaje shakerów, shakery dwuczęściowe i trzyczęściowe. Shakery dwuczęściowe dzielimy na dwa typy: bostoński - składający się z metalowego kubka i szklanicy barmańskiej oraz francuski - składający się z metalowego kubka oraz metalowej zakrętki. Shakery trzyczęściowe z kolei to shakery typu francuskiego z dodatkiem trzeciego elementu w postaci sitka umieszczonego wewnątrz shakera.

Szklanica barmańska - do przygotowania niektórych koktajlów wystarczy sama szklanica barmańska. Wchodzi ona w skład 2-częściowego shakera bostońskiego, ale można ją także kupić oddzielnie.

Sitko barmańskie (cedzak) - służy do przecedzenia zawartości shakera przy przelewaniu drinka do szklanki lub kieliszka. Niezbędny w przypadku wyboru shakera 2-częściowego.

Butelki na gorzkie składniki - tzw. dash bottles, z dozownikiem kropel. W butelkach przechowujemy wódki typu bitters oraz likiery ziołowe, które stanowią dodatek wielu popularnych koktajli.

Dyspensery barmańskie - pojemniki przeznaczone do przechowywania i nalewania płynnych dodatków do drinków, takich jak soki.

Lejek barmański - ułatwia nalewanie składników, sprawdza się w szczególności przy drinkach warstwowych.

Łyżka barmańska - jej podstawową funkcją jest odmierzanie i mieszanie składników. W zależności od rodzaju wykonania, może pełnić także inne funkcje: tłuczka do lodu, widelczyka do nakładania dodatków czy słomki.

Nóż barmański - służący do krojenia i obierania owoców, co ułatwia ząbkowane ostrze. Ponadto specjalnie wykonane zakończenie ostrza spełnia rolę widelca.

Mieszadło barmańskie - do mieszania koktajlów.

Widelec barmański - do nakładania dodatków.

Deska barmańska - ułatwia porcjowanie składników.

Pojemnik na łyżki barmańskie - i nie tylko. Do pojemnika wkładamy także mieszadła, widelce, sitka barmańskie, szczypce do lodu i inne przybory.

Rozgniatacz i tłuczek barmański - mogą występować w postaci dwóch oddzielnych przyborów lub jednego z dwiema różnymi końcówkami na obu jego końcach (metalową do rozbijania lodu oraz plastikową lub drewnianą do rozgniatania owoców i dodatków).

Wyciskarka do cytrusów - design wielu współczesnych modeli wyciskarek do cytrusów sprawia, że pełnią one również funkcję dekoracyjną.

Miarka barowa - w celu precyzyjnego odmierzania nalewanych porcji możemy skorzystać z miarek jedno lub dwustronnych. Ich pojemność zawiera się przeważnie w przedziale od 20 do 100 ml. Przy dozowaniu mniejszych porcji, można posiłkować się łyżką barmańską, której pojemność wynosi zazwyczaj od 2,5 do 5 ml.

Nalewak do alkoholu - zakładany na butelkę z alkoholem lub syropem, zawęża strumień nalewanego trunku, zwiększając precyzję odmierzania.

Dozowniki i porcjomierze do alkoholu - akcesoria ułatwiające nalewanie i odmierzanie porcji alkoholu.

Korkociąg
- do wina.

Otwieracz - do piwa.

Szpatułka do piany - do usuwania nadmiaru piany z piwa.

Kruszarka elektryczna do lodu - urządzenie kruszące lód dodawany do drinków i koktajli.

Kruszarka ręczna do lodu - niezwykle przydatna przy sporządzaniu koktajli z kruszonym lodem.

Pojemnik do lodu - z nim wyjmowanie i nakładanie lodu będzie łatwiejsze.

Szufelka do lodu - do nakładania lodu w formie kruszonej i kostek, z ociekaczem (w formie perforacji) lub bez.

Szczypce do lodu - ułatwią nakładanie kostek lodu i dodatków.

Szpikulec do lodu - ułatwia rozbicie zlepionych kostek lodu.

Tarka barowa do gałki muszkatołowej i cytrusów, trzepaczka barowa - służą do obróbki dodatków do drinków.

Pojemniki na owoce i przyprawy do drinków, pojemniki na serwetki i dodatki do drinków - pojemniki do przechowywania dodatków do drinków.

Przygotowując się do otworzenia baru należy dodatkowo zadbać o umeblowanie lokalu.

Produkty

1,045.00
Zmień produkt
Niedostępny
 
Zmień produkt
 
Zmień produkt
 
Zmień produkt
 
Zmień produkt
 
Zmień produkt
 

koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.