Elegancka zastawa stołowa do restauracji

Elegancka zastawa stołowa do restauracji [1]
Elegancka zastawa stołowa do restauracji [2]
Elegancka zastawa stołowa do restauracji [3]

Estetyka serwowanych posiłków jest równie ważna, jak ich smak. Jeśli prowadzisz własny lokal gastronomiczny, musisz zadbać o najwyższą jakość wizualnej oprawy podawanych potraw. W realizacji tego celu pomoże Ci odpowiednio dobrana zastawa stołowa. Eleganckie, stylowe zestawy obiadowe nadają restauracji prestiżu i wyjątkowości. Świadczą one o poważnym podejściu restauratorów do każdego klienta i traktowaniu go z należytym szacunkiem.

W skład zastawy stołowej wchodzą różne naczynia. Zalicza się do nich m.in. głębokie i płaskie talerze obiadowe, talerzyki deserowe i śniadaniowe, a także filiżanki, kubki i sztućce. Dobierając ich kształt i kolorystykę, koniecznie zwróć uwagę na wystrój wnętrza lokalu. Powszechnie przyjmuje się, że zastawa stołowa powinna być dopasowana do stylu aranżacji pomieszczenia. W tym względzie dużo jednak zależy również od indywidualnych upodobań restauratorów. Najważniejsze, aby poszczególne elementy wchodzące w skład wybranego zestawu obiadowego wyróżniały się funkcjonalnością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Dzięki temu unikniesz konieczności częstego dokonywania zakupów naczyń do restauracji.

Talerze obiadowe i talerzyki deserowe – istotny element zastawy stołowej

Nowoczesna zastawa stołowa nie musi mieć typowych okrągłych kształtów. Nie obowiązuje także wymóg zdobienia jej charakterystycznymi motywami dekoracyjnymi. Zarówno głębokie talerze do zup, jak i ich płaskie odpowiedniki mogą być utrzymane w jednolitej kolorystyce. Brak typowych zdobień na naczyniach w większości przypadków nie wpływa na ogólną prezencję zastawy stołowej, umożliwia on natomiast łączenie ze sobą talerzy pochodzących z różnych zestawów. Restauratorzy cenią sobie uniwersalność takiego rozwiązania. W razie zniszczenia lub zagubienia któregoś z elementów zastawy stołowej można go z łatwością zastąpić innym talerzem w tym samym kolorze.

Całości kompozycji stołu restauracyjnego dopełniają talerzyki deserowe. Także w tym przypadku można zdecydować się na wybór prostych zestawów o jednolitej kolorystyce albo postawić na oryginalne wzornictwo. Warto przy tym pamiętać o konsekwentnym stosowaniu utrzymanej w tej samej stylistyce zastawy stołowej w trakcie całego posiłku.

W sklepie Technica zaopatrzysz się w różne naczynia przeznaczone do serwowania posiłków gościom w restauracji. Dostępne tam zestawy obiadowe idealnie współgrają z współczesnymi trendami aranżacyjnymi.

Zastawa stołowa

Kawa czy herbata? - elegancka zastawa stołowa do serwowania napojów

Integralną częścią zastaw stołowych są też zestawy kawowe, składające się z eleganckich filiżanek oraz odpowiednio dopasowanych do nich spodeczków, a także dzbanuszków do mleka i cukiernic. Estetycznie wykonane naczynia zrobione z porcelany są odporne na różnego rodzaju zadrapania i obtłuczenia, a także na wysoką temperaturę. Niewielka waga dostępnych w sklepie Technica filiżanek sprawia, że cechuje je poręczność oraz łatwość przenoszenia.

Sztućce – niezbędne dodatki do zastawy stołowej

Kompletując wyposażenie restauracji, należy zadbać o jej wyposażenie w różnego rodzaju sztućce, takie jak łyżki, łyżeczki do kawy, widelce i noże stołowe, widelczyki do deserów itp. Żadna zastawa stołowa nie może obyć się bez tych elementów. W sklepie Technica dostępne są one w zestawach obiadowych, stanowiąc ich integralną część. W razie potrzeby istnieje także możliwość dokupienia pojedynczych sztuk.

Czasem tak niewiele trzeba, aby zagwarantować sukces prowadzonej restauracji. Jednym z elementów przyczyniających się do tego jest niewątpliwie odpowiednio dobrana zastawa stołowa.

Produkty


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.