Pizzeria

Pizzeria [1]
Pizzeria [2]
Pizzeria [3]
Pizzeria [4]
Pizzeria [5]
Pizzeria [6]

Piec do pizzy - podstawa wyposażenia pizzerii. Ze względu na rodzaj zasilania rozróżniamy piece elektryczne, gazowe oraz opalane drewnem. Głównym elementem charakteryzującym piece jest ilość komór oraz moc termiczna. 

Mikser spiralny do ciast ciężkich - stosowane do mechanicznego wyrabiania ciasta np. do pizzy. Wyróżniamy miksery spieralne z dzieżą: stałą, wyjmowaną i wyjezdną. Ilość wyrabianego ciasta scharakteryzowana jest poprzez pojemność dzieży.

Wałkownica, wałkowarka do ciasta - przydatna przede wszystkim dla większych pizzerii lub do celów produkcyjnych. Może być wyposażona w stację wycinającą odpowiedni format.

Dzielarka do ciasta (dzielarko-zaokrąglarka do ciasta) - służy do porcjowania i zaokrąglania ciasta. Pozwala na produkcję ciasta o pożądanej wadze.

Formierki płytowe ciasta do pizzy - prasa z podgrzewaczem służąca do wyrabiania spodów na pizzę o określonej średnicy. Przydatna zwłaszcza w dużych pizzeriach, którym zależy na zwiększeniu mocy przerobowych.

Stół chłodniczy do pizzy - specjalnie przystosowany do pizzerii stół chłodniczy, z miejscem do ręcznego przygotowania ciasta oraz na dodatki do pizzy.

Zmywarka gastronomiczna - poleca się modele specjalnie przystosowane do naczyń o dużych gabarytach.

Wałek do ciasta - ręczna alternatywa dla wałkownicy.

Skrobak do ciasta, skrobek
- ułatwia utrzymanie porządku i dzielenia ciasta na części, może być płaski lub z ząbkami.

Pojemnik do ciasta na pizzę - pozwalają na dłuższe i wygodne przechowywanie wcześniej przygotowanych kawałków ciasta.

Blacha do pizzy - może być gładka lub perforowana, o kształcie okrągłym lub prostokątnym.

Siatka do pizzy - służy do równego wypiekania pizzy oraz pomaga w odparowaniu nadmiaru wilgoci z ciasta.

Kamień do pizzy - alternatywa dla blachy. Doskonale akumuluje ciepło dzięki czemu pizza dłużej utrzymuje wysoką temperaturę.

Deska, tacka do krojenia pizzy - posiada specjalne wyżłobienia ułatwiające krojenie pizzy. Dostępna w różnych rozmiarach.

Radełko (nóż do pizzy) - ułatwia krojenie pizzy.

Łopata do pizzy - przydatna do wkładania i wyciągania pizzy z pieca.

Szczotka do czyszczenia pieca do pizzy - pozwala na utrzymanie czystości pieca. Dostępna również ze specjalnym skrobakiem.

Talerze do pizzy - w dużych rozmiarach są alternatywą dla deski do pizzy - do podawania pizzy w lokalu. Talerze o mniejszych średnicach mogą posłużyć jako zwykłe talerze do konsumpcji kawałków pizzy.

Torba na pizzę - przystosowana do transportu kilku kartonów pizzy, spowalnia ich wychładzanie.

Pudełka kartonowe do pizzy - opakowanie na pizzę przy sprzedaży wysyłkowej i zamówieniach na wynos.

Produkty

25.99
Zmień produkt
Niedostępny
 

koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.