Przyczepa gastronomiczna typu fast food

Przyczepa gastronomiczna typu fast food [1]
Przyczepa gastronomiczna typu fast food [2]
Przyczepa gastronomiczna typu fast food [3]
Przyczepa gastronomiczna typu fast food [4]
Przyczepa gastronomiczna typu fast food [5]
Przyczepa gastronomiczna typu fast food [6]

Przyczepa gastronomiczna (bez wyposażenia) - specjalnie przystosowana do celów gastronomicznych przyczepa. Występuje w różnych rozmiarach, a podstawową cechą charakterystyczną jest przystosowanie sanitarne do tego typu działalności. Na rynku można spotkać również przyczepy w pełni wyposażone.

Podgrzewacz do bułek (do hot dogów) - najczęściej występuje w formie szpikulców (pojedyncze, podwójne, potrójne i poczwórne), na które nabija się bułkę. Innym rozwiązaniem są podgrzewacze w formie mikrofalówki lub podgrzewacz powietrzny połączony z podgrzewaczem parówek.

Podgrzewacz do parówek - rozróżniamy trzy rodzaje podgrzewaczy: rolkowy, powietrzny i wodny. W pierwszej wersji parówki leżą na specjalnej podgrzewanej płycie z wyżłobieniami na parówki. W drugiej wersji, ciepłe powietrze ogrzewa zbiornik z parówkami. Ostatnie rozwiązanie, to zamykana komora z wodą, w której utrzymywana jest temperatura.

Płyta grillowa gastronomiczna (stołowa) - płyta grillowa, idealna do małych obiektów. Służy między innymi do podgrzewania i smażenia mięsa do hamburgerów.

Grill kontaktowy - służy głównie do podgrzewania bułek do hamburgerów. Rozróżniamy grille pojedyncze i podwójne, tj. posiadające jedną lub dwie strefy grzejne.

Szczypce do grilla - specjalnie przystosowane do grillowania mięsa szczypce.

Salamander, opiekacz - stosowany głównie do podgrzewania zapiekanek. Może składać się z dwóch lub jednej strefy grzejnej. Niektóre z nich są wyposażone w przednią szybę.

Frytownica gastronomiczna - ze względu na ograniczoną przestrzeń w przyczepie gastronomicznej zaleca się frytkownice z miejscem na jeden kosze. Mogą być zasilane energią elektryczną lub gazem.

Opiekacz do kurczaków, rożen - przyczepy, które posiadają w swojej ofercie kurczaki z rożna, nie obejdą się bez tego urządzenia. Wielkość rożna charakteryzowana jest po przez ilość kurczaków, które można piec jednocześnie.

Naleśnikarka gastronomiczna - spotkać możemy naleśnikarki pojedyncze i podwójne. Ponadto różnią się one między sobą średnicą płyt grzewczych. Wyróżniamy naleśnikarki elektryczne oraz gazowe.

Gofrownica gastronomiczna - podobnie jak grille kontaktowe mogą mieć jedną lub dwie strefy grzejne. W zależności od kształtu płyt grzejnych możliwe jest otrzymanie gofrów o bardziej lub mniej finezyjnym wyglądzie.

Mikrofalówka gastronomiczna - zbliżona wyglądem do klasycznej mikrofali.

Okap gastronomiczny - wyciąg zapewniający odprowadzenie oparów gastronomicznych oraz nadmiaru ciepła w kuchni. Okapy dzielimy głównie ze względu na jego kształt i umiejscowienie: centralny, przyścienny, narożny lub dedykowany, kompatybilny z konkretnym typem sprzętu.

Zamrażarka skrzyniowa - charakterystyczna dla wszystkich lokali fast food. Umożliwia przechowywanie takich produktów jak zapiekanki czy mięso do hamburgerów. Parametrem charakteryzującym wielkość zamrażarki jest jej pojemność użytkowa.


koszt całkowity:
X Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.